Oprichting Vereniging Montium

oprichting-Montium

In de bruisende studentenstad Utrecht is medio juni 2015 een nieuw initiatief geboren: Vereniging Montium. De vereniging is het antwoord op de behoefte aan een fris en neutraal platform waarin de interesse voor de Koerdische regio en omgeving Midden-Oosten centraal staat. Geïnteresseerden (zowel Koerdische als niet-Koerdische studenten en young professionals) kunnen zich aansluiten om deel te nemen aan en te genieten van een rijke variatie aan activiteiten. Naast een periodieke borrel worden er met regelmaat interessante events georganiseerd, uiteenlopend van culturele workshops tot actuele debatten. Voor nog meer diepgang in de gebeurtenissen in de regio kan men terecht bij de symposia, waar sprekers samen met bezoekers onderwerpen in perspectief zullen brengen. 
De naam van de vereniging ontleent zich aan de eeuwenoude diverse regio die steeds terugkeert in de media met wereldveranderende ontwikkelingen. Montium, Latijn voor “van de bergen”, refereert naar het bergachtige gebied dat de Koerdische regio typeert. De vereniging is dus een platform over “de bergen”, oftewel de Koerdische regio en omgeving Midden-Oosten. 
De oprichters van Vereniging Montium geloven voornamelijk in het volgende: “Woorden zijn dwergen, daden zijn bergen”. Met dit in het achterhoofd verwelkomen we alle geinteresseerden ten alle tijden op ieder van onze activiteiten. Graag tot op één van onze activiteiten!