Met Montium naar ‘Brev til Kongen’ op het NFF!

Een nieuw academisch jaar, tijd voor een Montium event! Hoe beter af te trappen dan met een mooie film en een goed verhaal?
 
Op vrijdagavond 23 september gaat Montium naar de film “Brev til Kongen” op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Binnen het programma Meestervertellers op het NFF mocht Beri Shalmashi, scenarist, regisseur en columnist, een keuzefilm programmeren. Ze koos voor de Noorse film BREV TIL KONGEN van Hisham Zaman, volgens Shalmashi “een film waar wij in Nederland nu zo’n ontzettende behoefte aan hebben, een film die hier ook gemaakt had kunnen worden“.
 
OVER DE FILM: Een dag in het leven van vijf Koerdische vluchtelingen in Noorwegen. Vijf uiteenlopende verhalen met als gemene deler de permanente onrust van ontheemding. Vanuit een opvangcentrum brengt een bus vluchtelingen een bezoek aan Oslo. Onder hen zijn de jonge Zirek, op weg naar zijn eerste date, en de flamboyante Miro die pocht over zijn relatie met een Noorse schone. Vechtersbaas Champion kan zijn zenuwen nauwelijks bedwingen, terwijl de beheerste Beritan zint op wraak. Aan boord van de bus is ook verstekeling Akbar. Hij moet het land uit, maar heeft nog wat rekeningen te vereffenen. Het mozaïek aan gebeurtenissen wordt aaneengesmeed door de hoogbejaarde Mirza, die zijn brief aan de Noorse koning voorleest: mogen hij en zijn vrouw alstublieft terug naar Koerdistan, terug naar huis?
 
Na afloop van de film gaat host Emma Curvers in gesprek met Beri Shalmashi over haar filmkeuze.
 
WAT? Met Montium naar de film “Brev til Kongen” op het NFF.
WAAR? T Hoogt Filmtheater en Café, Utrecht.
WANNEER? Vrijdag 23 september om 18.30u.
HOE? Mail naar info@montium.nl en bestel snel je kaartje met speciale korting voor Montianen!
 
Leden: €7,-
Niet leden: €9,50