Lezing: Medische Problematiek in het Midden-Oosten

Medische problematiek in het Midden-Oosten

Gezien alle goede voornemens voor het nieuwe jaar leek het ons geschikt om het eerste event van 2016 af te trappen met als thema: Body& Mind!

Arts en onderzoeker Dilek Yilmaz neemt ons in vogelvlucht mee in een paar onderwerpen over het hart. Hierin zal ze stilstaan bij oorzaken, gevolgen en preventie. Jaarlijks overlijdt een hoog aantal mensen aan de gevolgen hiervan, terwijl deze getallen gemakkelijk te verminderen zijn met goede richtlijnen en behandelingen. Hoe manifesteert dit ziektebeeld zich in Nederland en verschilt dit tussen autochtone Nederlanders en mensen met een Midden-Oosters achtergrond?

Dr. Joanroy zal ons meenemen in de wereld van de psychische problematiek. Het zal geen verassing zijn dat mensen uit oorlogsgebieden met vele psychische problemen kampen. Hij zal hierbij aandacht besteden aan het taboe dat hierover heerst. Welke mentale aandoeningen zijn het meeste aanwezig en waarom zijn deze problemen zo onderbelicht?

Aan het einde van deze avond is er ruimte voor Q&A. Traditiegetrouw sluiten we de interessante avond af met een gezellige borrel!