From Ashes to Phoenix: een strijd naar menselijke waardigheid

Vereniging Montium vindt het erg belangrijk om stil te staan bij de rechten van de vrouw en haar positie in de maatschappij. Daarom kijken wij ernaar uit jullie te verwelkomen bij onze volgende lezing, die wordt gehouden in het kader van afgelopen vrouwendag: “From Ashes to Phoenix: een strijd naar menselijke waardigheid’’ In lijn met onze vorige lezingen proberen wij gevoelige, maar belangrijke onderwerpen open te stellen voor discussie.

Één van onze onderwerpen zal gaan over vrouwenbesnijdenis in de Koerdische regio in het Midden-Oosten. Wat is vrouwenbesnijdenis? Wat hebben de Koerdische regionale regering en andere organisaties gedaan om dergelijke praktijken te stoppen? Hoe ver of dichtbij zijn we bij het stoppen van vrouwenbesnijdenis?

Vrouwen in het Midden-Oosten, en dan met name vrouwen uit de Koerdische regio hebben te maken met een getraumatiseerde maatschappij waarbinnen het creëren van een mentaal gezonde omgeving moeilijk is, aangezien de ene na de andere catastrofe de mensen treft. Een veelbesproken onderwerp de afgelopen jaren is ISIS en de verkrachtingscultuur waar Yazidi vrouwen aan zijn blootgesteld, en het bloedbad en slavernij die ze hebben meegemaakt. Tijdens dit evenement zullen we ons focussen op het effect van zulke martelingen en de rol van de maatschappij gedurende het proces van heling.

Onze getalenteerde sprekers zullen ons meer vertellen over deze onderwerpen. Twijfel niet, of word niet te somber, ze zullen ook hun tips met ons delen over hoe wij kunnen helpen. Zoals gewoonlijk belooft het een zeer informatieve avond te worden, vol nieuwe inzichten. Wij moedigen alle mannen en vrouwen van alle leeftijden aan om met een open mind de lezing bij te wonen. Samen kunnen we zorgen voor een betere toekomst. Dus vergeet niet zo snel mogelijk een ticket te kopen!

 

 

Tickets

Unlimited beschikbaar
From Ashes to Phoenix: ticket voor niet-leden2.99

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Unlimited beschikbaar
From Ashes to Phoenix: tickets voor Montium ledenFree

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Niet op voorraad!VIP ticketFree