Activiteiten Commissie

Het doel van de activiteitencommissie is het organiseren van verrijkende evenementen voor eenieder die geïnteresseerd is en wil bijdragen aan het oplossen van hedendaagse complexe vraagstukken. Hierbij wordt gestreefd naar het stimuleren van de academische cross culturele uitwisseling tussen verschillende culturen en academische disciplines. Hierbij zijn constructieve dialoog en reflectie essentieel, en staat eerbied hoog in het vaandel.

De vraagstukken worden vanuit verschillende perspectieven belicht, zodat het alle studenten en young-professionals die Nederland rijk is stimuleert om ‘out of the box’ te denken. Hiervoor creëren wij in samenwerking met het kleurrijke mozaïek aan leden dat Montium rijk is, een transparant en vruchtbaar platform waarin het individu zichzelf kan ontplooien en zijn ambities kan realiseren.  

Komend jaar zal een verscheidenheid aan actuele onderwerpen worden belicht; van de Amerikaanse verkiezingen, het gevoelige LGBT-vraagstuk, en de brandhaarden die in het Midden-Oosten woeden. Daarnaast organiseren wij sociale en culture activiteiten zoals Koerdische danslessen, uitstapjes naar theater- en filmvoorstellingen, en borrels in samenwerking met andere organisaties en verenigingen. Met deze diversiteit aan activiteiten proberen wij een balans te vinden tussen enerzijds academische ontwikkeling, en anderzijds culturele en sociale verrijking met het oog op de multiculturele Nederlandse samenleving.